Πλήθος φοιτητών και φοιτητριών του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσήλθε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας για την παρακολούθηση της ημερίδας, «DRAMA TERROIR» ”Η ανάδειξη των παραγόντων παραγωγής κρασιού στην Δράμα ως στοιχείο της οινικής ταυτότητας της Δραμας”. η οποία έγινε στο πλαίσιο της ΔραμΟινογνωσία 2024 την Τρίτη 14 Μαΐου. Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση των εισηγητών με το κοινό. ‘Οπως κάθε εκδήλωση της ΔραμΟινογνωσίας, δεν έλειπε και το φημισμένο δραμινό κρασί, το οποίο γεύτηκαν όσοι παρευρέθηκαν στο τέλος της ημερίδας.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και ο νέος Κόμβος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας για τα Τρόφιμα στην Ελλάδα – (EIT Food Hub), του οποίου εταίρος είναι και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ευχαριστούμε πολύ το τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Δ.Π.Θ. και τον πρόεδρο του τμήματος, Καθηγητή Σπύρο Μάμαλη.
Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές και τις εισηγήτριες της Ημερίδας και πιο συγκεκριμένα: τον Καθηγητή τουτμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στέφανο Κουνδουρά, τον Δρ Γεωπονίας, ΕπιστημονικόΣυνεργάτη, του τμήματoς Γεωπονίας του Α.Π.Θ., Νικόλαο Καραπέτσα, τον Καθηγητή του τμήματος Βιοχημείας και Ττεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτριο Καρπουζά, τον Υποοψήφιο Διδάκτορα του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δ.Π.Θ., Κωνσταντίνο Τεγόπουλο, την Δρ Οινολογίας και Επιστημονική Συνεργάτρια του τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, του Δ.Π.Θ., . Κατερίνα Καραμπατέα, τον Εππίκουρο Καθηγητή του τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Δ.Π.Θ., Νικόλαο Κουντουδάκη και την Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δ.Π.Θ., Παρασκευή Σωμάλου.