Ο Κόμβος FoodEducators στην Ελλάδα, υπό τον συντονισμό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συμμετείχε με επιτυχία στο 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024. Στο συνέδριο παρευρεύθηκαν ο κ. Αθανάσιος Μόγιας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΤΔΕ και Συντονιστής του Κόμβου FoodEducators και η κα. Παρασκευή Σώμαλου, Διαχειρίστρια του Κόμβου EIT Food στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα FoodEducators, με έμφαση στις καινοτόμες δράσεις που προωθεί.
Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στο έργο του FoodEducators και τις πρωτοβουλίες του για την υποστήριξη εκπαιδευτικών και την ενίσχυση της διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη επιστημονικά τεκμηριωμένων μαθημάτων που καλύπτουν κρίσιμα θέματα όπως η υγεία, η βιωσιμότητα και οι καριέρες στον αγροδιατροφικό τομέα. Η παρουσίαση ανέδειξε τη σημασία της ενσωμάτωσης αυτών των θεμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία και την ανάγκη για ενημέρωση των νέων σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της διατροφής.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, οι οποίοι περιλάμβαναν εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και καταξιωμένους επιστήμονες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις καινοτόμες μεθόδους και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύσσει το FoodEducators. Παράλληλα, συμμετείχαν σε παραγωγικές συζητήσεις για τις δυνατότητες εφαρμογής αυτών των εργαλείων στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, ενώ ενημερώθηκαν για τις μελλοντικές δράσεις του Κόμβου που αποσκοπούν στην ενίσχυση της διατροφικής παιδείας και της επιχειρηματικής νοοτροπίας των νέων.