Το 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EPAS (European Parliament Ambassador School), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και με την υποστήριξη του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη δημοκρατία και την κοινωνία.
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ουσιαστική αφορμή για διάλογο γύρω από το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει την καθημερινότητά μας, αλλά και για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διασφάλιση ότι η τεχνολογική πρόοδος συμβαδίζει με τις δημοκρατικές αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Θερμά συγχαρητήρια στο 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης και στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» για την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση, καθώς και στους Junior Ambassadors του προγράμματος #EPAS από πέντε σχολεία — το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης, το ΓΕΛ Φερών, το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας, το IES Alonso de Avellaneda και το Ekonomsko-birotehnička škola — οι οποίοι παρουσίασαν τη δική τους οπτική για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές και όλες τις ομιλήτριες που μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις απόψεις τους, συμβάλλοντας σε έναν γόνιμο και πολυδιάστατο διάλογο για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Συνεχίζουμε να στηρίζουμε δράσεις που ενισχύουν την ενημέρωση, την κριτική σκέψη και την ενεργό πολιτειότητα.






