Στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, εκπαιδευτικοί από Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο συμμετείχαν στη δια ζώσης επιμόρφωση του Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ThincThrace Incubator του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) στην Ξάνθη.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Συντονιστής του Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ Αθανάσιος Μόγιας και ο Συντονιστής του EuropeDirect ΑΜΘ Παναγιώτης Μπαρδάκης. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Παρασκευή Σώμαλου, Διαχειρίστρια του Κόμβου EIT Food.
Επίσης, στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη δια ζώσεις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στη Θήβα, στο Γενικό Λύκειο Βαγίων ”Καβίρειο” και στο Γυμνάσιο Σχηματαρίου, αντίστοιχα.
Με αυτές τις δράσεις, ο Κόμβος FoodEducators στην Ελλάδα πραγματοποίησε τις πρώτες δια ζώσεις επιμορφώσεις εκτός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διευρύνοντας το δίκτυο των συνεργατών και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους, καθώς παρουσίασαν με ενθουσιασμό ιδέες και προβληματισμούς για την υλοποίηση των μαθησιακών σχεδίων του FoodEducators στις τάξεις τους!